Ugrás a tartalomra

Virágzó Zugló

2011 májusában indult útjára a Virágzó Zugló utcafront szépítési program, a kezdeményezés szakmai koordinátora pedig Megyeri Szabolcs, Zugló város főkertésze. 
A program egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét közterületeink rendbetételének, tisztán tartásának fontosságára, ezért az ültetés folyamatáról és az elkészült területről fényképfelvétel és kisfilm készül, amely kisfilmek a Virágzó Zugló Youtube csatornáján tekinthetőek meg.

A megmozdulás egyik példaértékű sajátossága, hogy Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata és a kerület lakosai közösen hozzák rendbe, teszik virágzóvá a lakóházukhoz tartozó utcafrontot, előkertet.

A kezdeményezésben résztvevők számára az önkormányzat térítésmentesen biztosítja az elültetendő cserjéket és virágpalántákat, valamint az ültetéshez szükséges felszerelést. Az előkészítést, az ültetést illetve az elkészült terület további gondozását a lakóközösségek végzik.

A pályázat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a felhívás közzétételét követően a polgármesteri kabinethez számtalan jelentkezés érkezett be, Zugló utcafronti részein pedig több száz virágágyás készült el.

A munkálatok év elejétől egészen a késő őszi fagyok beköszöntéig tartanak.

A Program két szakaszra osztható: az első szakaszban a helyszíni felmérést követően, a lakóközösség a koordinátor szakmai irányításával közösen elülteti az önkormányzat által biztosított növényeket. A második szakaszban – nagyságrendileg az őszi hónapokban – a program vezető, (előzetes egyeztetést követően) felkeresi az elkészült utcafrontok, előkertek tulajdonosait, hogy kiértékeljék az ültetés óta eltelt idő tapasztalatait és leellenőrizzék a virágágyások rendben létét. 

Bővebb információkat, híreket valamint képeket/videókat ide kattintva találnak!